קרנית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/03/2005 | 12:31 | מאת: משה

שלום האם הורים יכולים לתרום קרנית לילד שלהם? ואם תורמים מה קורה לעין של התורם? מחכה לתשובה תודה

02/04/2005 | 22:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למשה שלום. לא לוקחים תרומת קרנית מהחי, אלא מעין של נפטר בלבד. לאחר הסרת הקרנית העין אבודה. (אלא אם כן משתילים במיידי קרנית אחרת, כפי שעושים בניתוח של השתלת קרנית). אין גם צורך לקחת את שתל הקרנית מקרוב משפחה, מכיוון שהקרנית היא רקמה נטולת כלי דם המושתלת לתוך איזור ללא כלי דם (ברוב המקרים) ולכן ברוב המקרים אין דחיית שתל על רקע של דחיה חיסונית. (בילדים קטנים מאד ייתכן שזה משמעותי יותר, מכיוון ששם אחוזי דחיית הקרנית גבוהים יותר מאשר במבוגרים). דר. נוימן

03/04/2005 | 12:42 | מאת: משה

שלום רב תודות על תשובתכם זה הוציא אותי מהשליות. שוב תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה