התנפחות נעפעף לאחר ניתוח לתיקון פטוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/03/2005 | 11:19 | מאת: משה

שלום רב אני בן 24 ולפני כשנה וקצת עברתי ניתוח לתיקון פטוזיס מולד (קוגניטיבי?), הניתוח הסתיים בהצלחה והתוצאות לאחר כמה חודשים היו מצויינות. אולם כמעט כל בוקר כשאני מתעורר העפעף המנותח מעט נפוח, הנפיחות יורדת די מהר, מספר בודד של שעות במקרה הגרוע ולרב זה הרבה פחות. האם זו תופעה נורמלית ? האם אפשר לעשות משהו בנושא ? האם זה יתכן שזה קשור לתנוחה בה אני ישן ? ועוד דבר: בימים האחרונים האחרונים העפעף התחתון מרצד לי לעיתים תכופות, האם יש קשר בין הניתוח בעפעף העליון לריצוד של העפעף התחתון (זה התחיל רק לפני מספר ימים ואני מקווה שזה יפסק בקרוב), הריצוד סתם מציק אבל האם זה עניין שאני צריך לרוץ לרופא בגינו ?

08/03/2005 | 21:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למשה שלום, אני לא מומחה לניתוחי עפעפיים (וגם לא מבצע אותם) אך להערכתי זו תגובה רגילה של רקמה לאחר ניתוח. יכולת ניקוז הנוזלים נפגעת עקב החתך והצלקת הפנימית, והנוזלים המצטברים (באופן נורמלי), כאשר אתה שוכב מתנקזים לאט יותר לאחר שאתה קם. נסה כרית גבוהה למספר ימים ושים לב אם עוזר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה