פזילה במבוגרים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/03/2005 | 16:52 | מאת: קרן

ד"ר נוימן שלום, ברצוני לדעת האם פזילה יכולה להתחיל אצל מבוגר מעל גיל 20 שמעולם לא הייתה לו פזילה קודם לכן (וללא כל טראומה או שינוי כלשהו בדפוסי החיים). האם פזילה יכולה להיות קשורה רק לרוחק רואי כפי שקורה אצל ילדים, או גם לקוצר רואי? בתודה מראש, קרן

04/03/2005 | 19:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקרן שלום, יכול להתחיל בכל גיל, אך במבוגרים יותר יש מקום בדרך כלל לבירור נאורולוגי לפני שמחליטים שמדובר ב"סתם" פזילה. פזילה בדרך כלל לא קשורה לקוצר ראיה. (לעיתים באופן עקיף כן, אם יש ליקוי ראיה משמעותי עקב קוצר ראיה גבוה ופזילה בעין זו) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה