ברור MRI כתוצאה מבדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/02/2005 | 12:38 | מאת: טליה שמיר

לבתי בת ה- 14 יש בעיות גדילה. רופא אינדוקרינולוג הפנה אותה לבדיקת הורמון גדילה ובמקביל לבדיקת עיניים. בבדיקת העיניים נתגלה הממצא הבא: "קרקעית - פטמות עם צפיפות ומעט הרמה של הצד הנאזלי. מקולות תקינות. בדיקת שדה ראיה תקינה. חוסר בהורמון גדילה. ברצוני לברר מה פירוש הממצאים הנ"ל - והאם יש מקום לדאגה. כרגע בדיקת MRI מתעכבת בעקבות פרוצדורות מנהלתיות של הקופה.

19/02/2005 | 11:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לטליה שלום, כאשר יש חסר בהומון הגדילה, יש מקום לברר אם אין תהליך ביותרת המח כגורם. תהליכים כאלו יכולים ללחוץ עם הסתעפות עצבי הראיה (במח) או לגרום ללחץ תוך מוחי מוגבר, ובשני המקרים ניתן למצא סימן מוקדם לכך בבדיקת העיניים (לפי מראה העצב). הממצא שאת מתארת לא נראה קשור (קרוב לודאי מבני בלבד, וגם שדה הראיה התקין תומך בכך) אבל הצעד המתבקש הבא הוא באמת הדמיה של המח, כגון MRI . דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה