בעיה בעיניים(יותר נראה לי בעין ימין)

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/10/2004 | 16:11 | מאת: יוסי

אני עוד חודשיים בן 14 ויש בעיה כזאת בעין ימינית שאני רואה 2 כתמים קטנים בדרך כלל(זה משתנה) שחורים למחצה שעוקבים אחרי המבט שלי, לאן שאני מסתכל הם זזות לשם. לפעמים אני רואה את זה ולפעמים כמעט לא, אני רואה את זה בדרך כלל בשעות הלימודים. כשאני מסתכל אל השמיים אז אני רואה מן קווים(לא עיגולים כמה בבעיה למעלה) שחורים קטנים קטנים שזזים ממקום למקום ללא הפסק עד שנעלמים ומגיעים חדשים במקומם. אני יודע שאני משחק הרבה במחשב ואני רוצה לדעת אם יש קשר בין הבעיה לזה. בכלל תענה לי כאן בבקשה מה לעשות אם אתה מכיר את הבעיה הנ"ל. תודה רבה דר'.

10/10/2004 | 23:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליוסי שלום, כל הדברים שאתה מתאר הם ממצאים היכולים להיות בעיניים בריאות. אנחנו רגילים להתעלם מהם. (Entoptic phenomenon) עליך לעבור בדיקת עיניים מלאה, שאני מניח שתהייה תקינה פרט למעט עכירויות בזגוגית (אלו הנקודות המלוות אותך) ולא הייתי דואג יותר. (אני מניח שאין לך קוצר ראיה גבוה, אחרת התשובה שונה במקצת) דר. נוימן

01/01/2005 | 16:50 | מאת: נתן

אני בן שישים וחמש לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח קטרקט בשתי העיינים, ראיתי בשתי העיינים 6/6 (אחרי הניתוח) לאחרונה הראיה בעין ימין מתדרדרת דבר המאופיין בראיית כתם שחור במרכז העין. אבקש את התייחסותך בנושא, האם ישנו טיפול? ממה זה נובע? בתודה נתן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה