מנסה להעלות פרופיל

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/08/2004 | 15:00 | מאת: לירן

ד"ר שלום ! שמי לירן אמנם אני כבר לא ילד (22) אבל זה הפורום היחיד שמצאתי פה שמדבר על עיניים. אני חייל וכרגע הפרופיל שלי הוא 64 בגלל "עיוורון לילה" . אני מנסה להעלות פרופיל כי אני חושב שמצבי לא כזה גרוע בראיית לילה כמו שחושבים. הופנתי ע"י רופא עיניים לעשות בדיקת ERG והתוצאות הן "בשתי העיניים קיימת נחיתות התגובה בתנאי הסתגלות לחשיכה, הן לגירוי אור חלש והן לגירוי אור סטנדרטי. יש לציין שתבנית הגל בהסתגלות לחשיכה דומה לתבנית הגל בהסתגלות לאור. התגובה הפוטופית תקינה בלטנטיות ובאמפליטודה. לאבחנה יש צורך בקורלציה קלינית כולל שדות ראייה. באשר לסעיף הליקוי הצבאי, יש להפנותו לתל-השומר לבדיקה פסיכו-פיזיקלית של הסתגלות לחשיכה, המאפשרת הערכה טובה יותר של תפקודו בחושך והחלטה באשר לפרופיל הצבאי." זו התשובה שקיבלתי מהרופאה שבדקה אותי ויש לי שתי שאלות : 1) מה אתה יכול לומר לי על התשובה שקיבלתי כי אני לא ממש מבין את המושגים ? 2) הרופאים שאצלי בבסיס לא מכירים את הבדיקות הנוספות שהד"ר המליצה עליהן והם לא יודעים לאן לתת לי הפנייה. האם אתה יכול לכוון אותי בנושא זה ?

01/09/2004 | 10:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללירן שלום, את בדיקת שדה הראיה אתה יכול לעשות במכון מור או דרך קופת החולים שלך. או אם אתה כבר מגוייס, אז בתל השומר דרך חר"פ 542. בנוסף צריך לבצע את בדיקת ההסתגלות לחשכה שהמליצו לך עליה. כללית, מנסים להעריך עד כמה תפקוד הרשתיות שלך בחשכה נמוך מהנורמלי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה