שפשוף עיניים אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/08/2004 | 21:20 | מאת: אנה

בני בן 9.5 חודשים. זה מספר חודשים הוא נוהג לשפשף עיניים ואף ומיד לאחר מכן מתעצבן ואי שקט (גם כאשר הוא אינו עייף). חשוב לציין כי גם אני וגם בעלי מרכיבים משקפיים, לעומת זאת הבן הבכור בן 4 בעל ראייה 6X6. כאשר שאלתי את רופא העיניים שלי מתי כדאי לבצע בדיקת ראייה, הוא השיב לא לפני גיל שנה. האם שפשוף עיניים אצל תינוק מצביע בוודאות על קוצר ראייה? האם ישנה בדיקה לתינוקות? אודה על תשובתך

31/08/2004 | 11:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאנא שלום, שפשוף עיניים הוא לא סימפטום שכיח של קוצר ראיה בילדים. (הם בדרך כלל רואים טוב לקרוב, ובגיל זה רוב נושאי העניין הם לקרוב.) את הבדיקה הראשונה מבצעים בגיל 6-12 חודש. הפשוט ביותר שתקחי אותו כבר לבדיקה, כמובן כולל הרחבת אישונים ובדיקת תשבורת (=הצורך במשקפיים). בבדיקה זו ניתן לקבוע בוודאות את הצורך במשקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה