קוצר ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/08/2004 | 15:49 | מאת: ליאת

לבני בן השנתיים התגלה כי יש לו קוצר ראיה 4- . א. האם זה גנטי , לאם יש קוצר ראיה 3- ב. האם אפשר להעריך בכמה תגדל הבעיה עם גדילתו ועד איזה מספר זה צפוי להגיע והאם זה יכול להתפתח לעיוורון ג. האם יש טיפולים אלטרנטיביים או אחרים שיאיטו את קצב גידול המספר. בני נולד פג בשבוע ה- 34 +5 במשקל 2.3 ק"ג (האם יתכן שיש קשר לבעיה)

28/08/2004 | 22:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאת שלום, חלק מבעיות התשבורת (כגון קוצר ראיה) הן תורשתיות, וחלקן לא. (מה זה בעצם משנה?) לא ניתן לקבוע עד כמה יגדל המספר. (ההתחלה המוקדמת לא מחייבת מספר סופי גבוה במיוחד. הכל תלוי מה יהיה קצב גדילת המספר בהמשך. ראיתי לא מעט ילדים שהחלו עם קוצר ראיה בגיל קטן מאד, והמספר נשאר סטטי במהלך הגדילה, וכאלו שהחלו רק בגיל 10 והמספרים גדלו מאד במהלך ההתבגרות). לא סביר שיתפתח לעוורון. (זה סיבוך נדיר של קוצר ראיה גבוה מאד, אין כלל מה לחשוב על זה בהקשר שלכם). אין (לצערי) טיפולים אלטרנטיביים מוכחים להקטנת קצב גדילת קוצר הראיה עם השנים. יש תאוריות שונות ושיטות שונות, בחלקן (כגון ביפוקלים וטיפול כרוני באטרופין גם אני משתמש לעיתים, והיו הצלחות יפות), אך אין להן בסיס מוצק בעבודות המוכיחות את התועלת שלהן ללא ספק. (זה נושא לדיון ארוך- לא דרך הרשת). פגות היא אחד מגורמי הסיכון לבעיות תשבורת בגיל צעיר. (הכוונה בדרך כלל לפגים קטנים יותר). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה