רגרסיה תלולה בראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/07/2004 | 23:13 | מאת: .ערן

ד"ר , שלום . אני אב לתאומים פגים שנולדו בשבוע 27 .כיום בני 3 לבתי , עשו ניתוח לייזר (בשהייתה בפגיה ) לפני 9 חודשים קבעו לה מספר 5- והיום , בעין אחת המספר 13 !! ובעין שניה המספר 10 !! . קבעו היום שיש לה גם צילינדר . 1. מה הסיבה לרגרסיה תלולה כזאת ? 2. האם עלולה להיות חלילה בעיה שלא צפו אותה בבדיקה היום ? 3. איזו בדיקה צריך לעשות , על מנת לשלול התהוותה של בעיה עתידית ? תודה רבה , ערן 2. האם ניתן לעצור את התהליך הזה ? 3.

18/07/2004 | 23:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לערן שלום, אכן בעיה קשה. קוצר ראיה גבוה הוא אחד הסיבוכים המאוחרים של פגות ורטינופטיה של הפגות, (גם בכאלו שלא עברו טיפול). אין אמצעים בדוקים לעצירת התקדמות קוצר הראיה. (יש כל מיני רעיונות שנוסו במהלך השנים). באופן מעשי- מעקב אחר התשבורת ומתן משקפיים מתאימים כל הזמן הם הדבר החשוב ביותר כדי להבטיח התפתחות אופטימלית של מערכת הראיה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה