פזילה,צניחת עפעף,רגישות,משקפיים ושאר ירקות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/06/2004 | 07:21 | מאת: omer4305

2 רופאי עייניים לילדים בדקו אותי. האחד ד"ר בנימין שליו,מומחה למחלות עיניים ומנתח,השני ד"ר סטולוביץ',מומחה ברפואת עיניים לילדים. שליו מצא בצורך בשני ניתוחים:צניחת עפעף שמאלי ופזילה. סטולוביץ' מצא:צניחת עפעף שמאלי (ניתוח) ובנוסף משקפיים. מכיוון שאין במערכת הפורומים של דוקטורס אפשרות לצירוף קבצים,אשמח שמנהל הפורום יפנה אלי באימייל,ויקבל את התמונה שלי. בנוסף 2 הדוקטורים מצאו שיש לי חוסר ראיית עומק. מה הכוונה לכך,איך זה יכול להשפיע על החיים? בנוסף,כבר שנים אני יודע שיש לי רגישות לשמש. האפשר לתקנה? למי להאמין? מה דחוף יותר? דורון פנה לאי מיילי,קבל תמונה ותשפוט אני בן 11

14/06/2004 | 11:57 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעומר שלום, לצערי אין דרך שאוכל דרך פורום באינטרנט (אפילו לאחר שאראה את התמונה שלך) לעזור לך יותר מכפי שעזרו לך שני רופאים מבתחום (גם שליו הוא רופא עיניים לילדים) שבדקו אותך. מה עוד שאני מבין שלא בצעת את הטיפולים שהמליצו לך. הפורום נועד להבהיר מושג לא ברור, לתת קו לפעולה לפי תלונה וכד, ולא יכול לבוא במקום בדיקה מסודרת והמלצה בהתאם. אני ממליץ שתחזור אל אחד מהרופאים שבדק אותך ותמדיך טיפול לפי ההמלצות. אגב- דר. שליו עשה גם תת התמחות מיוחדת בניתוחי עפעפיים. (אוקולופלסטיקה) דר. נוימן

14/06/2004 | 14:00 | מאת: omer4305

דורון,היום יש לי תור לשליו. יש בידי תוצאות אורטופתית,שהפנה אותי אליה הד"ר. לא ידעתי שאתה מכיר אותו... רופא מעולה... ובחזרה לענייננו,אני אעדכן אותך אחרי התור,בתקווה שתוכל לעזור...

14/06/2004 | 23:59 | מאת: שי

לביתי בת השלוש יש פזילה. לאחר ביקור אצל רופאת עיינים ואופטמטריסט הוסבר לי שיש לה מספר של אחד וחצי בשני העיינים והיא מתקנת את הראיה באמצעות הפזילה. בהמלצת הרופאה החלטנו לקנות לה משקפיים שהיא מקפידה להשתמש. לטענת הרופאה המשקפיים יגרמו לעיניים לניוון השרירים שגורמים לזילה וכך הפזילה תעלם. יש לציין שגם לאישתי היו משקפיים לפרק זמן מסויים בילדותה והיום היא לא משתמשת במשקפיים למרות שהיא טוענת שהיא יכולה להרפות שרירים בעיינים ולראות מטושטש כאשר היא מתעייפת. כבר עברה חצי שנה מאז הרכבת המשקפיים ולא ניכר שיפור בתופעת הפזילה. הייתי מעוניין לדעת אם אנו נוקטים בשיטה הנכונה, האם יש סיכוי שהמשקפיים ישארו לעולמים? מתי צפויה הפזילה להעלם במקרה הגרוע ביותר?

16/06/2004 | 09:50 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשי שלום, המשקפיים עוזרים לא על ידי "ניוון השרירים", (משקפיים לא יכולים לשנות מבנה של שרירים) אלא על ידי זה שהם מבצעים את ה"פוקוס לקרוב" במקום הילד, וסטיית העיניים פנימה, שהיא חלק מרפלקס הפוקוס לקרוב, נמנעת. בחלק מהמקרים הפזילה חולפת עם הזמן, (כלומר גם ללא משקפיים לא תהייה פזילה). זה קורה בגלל ירידה ברוחק הראיה המתרחש עם הגיל, (ולא בגלל הטיפול, יקרה עם ובלי הרכבת משקפיים באותו אחוז מהמקרים), ובחלק הממקרים השינוי הזה לא קורה. (חלקם צריכים משקפיים לתמיד וחלקם נזקקים לניתוח) התהליך לוקח שנים, אין לצפות להעלמות הבעיה תוך 6 חדשים. תפקיד המשקפיים הוא לא לרפא את הפזילה (הלואי ויכלו לעשות את זה) אלא להבטיח שכל זמן (שנים ראשונות לחיים) שהבעיה קיימת, הילד מתפקד ללא פזילה, מפתח חיבור דו עיני תקין ולא מפתח עין עצלה. זה מסוג המצבים הכרוניים שאתם צריכים לסמוך (לא בעיניים עצומות...) על הרופא המנהל את המעקב והטיפול שיבצע את הבדיקות הנכונות וישנה את הטיפול לפי המצב לאורך הזמן. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה