high myopia

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/05/2004 | 08:37 | מאת: עיתי

ד"ר נכבד, בני בן 19 נבדק אתמול בדיקת ראיה שנתית. נמצאה מיופיה גבוהה: בעין ימין 8- דיאופטרים(עליה מ6.5-) ומשמאל 5.75-. האם עליו לעבור בירור? איזה? האם יש קשר לקיאה מאומצת השנה האחרונה? מה ההשלכות לכך( היפרדות רשתית?). אודה על תשובתך.

01/06/2004 | 21:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעיתי שלום, מה ההסטוריה? ממתי קוצר ראיה, מה קצב העליה במספרים, מה חדות הראיה עם תיקון? בעקרון, יש הרבה הסוברים שעבודה מאומצת לקרוב (למשל קריאה ממושכת, כגון בחורי ישיבה שלרובם יש משקפיים), תורמת לההחמרת קוצר ראיה. צריך מעקב קבוע לרשתית, כל 6 חדשים, כדי לזהות בזמן גורמי סיכון להפרדות רשתית. דר. נוימן

02/06/2004 | 10:17 | מאת: עיתי

ד"ר יקר, תודה על התשובה האדיבה וההתיחסות המהירהץ מגיל 8 בני מרכיב משקפים, עם קצב עליה של 0.5 דיאופטר בממוצע כל שנה. הקפיצה המהירה בגיל זה ובשנה האחרונה הדאיגה אותו, בנוסף לעצם קיום המיופיה הגבוהה. האם יש סכנה לראיתו? האם זה יכול להפריע בשרותו הצבאי( האם עליו להודיע. הוא מתחייל בעוד כחודש). תודה רבה!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה