accomodative esotropia-שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/05/2004 | 00:36 | מאת: yoavtal

בני בן 5 החל לפזול בגיל 3.5 באופן פתאומי.(עין שמאל נכנסה פנימה כלפי האף) בעל עבר של טורטיקוליס. אובחן כאקומודטיב אזוטרופיה וממרשם רגיל של 2+ בכל עין(רופאת עיניים רגילה)עברנו מייד לאחר חודשיים למשקפיים ביפוקליות 2.5 +למעלה 4.5 למטה. (שוני קל בכל עין:2.25+ ימין 25.50 שמאל).לאב עין עצלה ועבר של תריס(סגירת עין)בגיל 7-8. נאמר לנו שבחלק מהמקרים :רוחק הראיה יורד במספרים וכך הפזילה נעלמת,ובחלק אחר:ניתוח שריר העין לקראת גיל העשרה.מס' שאלות: 1.האם כדאי לשקול ניתוח ב"FULLY ACCOMODATIVE ESOTROPIA? או שיתכן והעין המנותחת תנדוד לכיוון השני (החוצה)? 2.מתי נהוג להתחיל בשימוש של עדשות מגע? והאם הן מתקנות פזילה כמו המשקפיים? 3.מדוע בני סוגר עין שמאל -כשנמצא ללא משקפיים בצורה רגעית:האם רואה כפול או לא ברור? 4.בני מתלונן ללא הרף שלא רואה טוב עם המשקפיים ומוריד אותם במליון ואחד תירוצים האם יתכן כי המספר גדל? (היינו במעקב בפברואר ונלך שוב ביוני). תודה מראש על התיחסויותייך וסליחה על האורך... אמא ואבא אוהבים.

22/05/2004 | 00:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להורים שלום, 1- אסור לנתח פזילה שהיא כולה אקומודטיבית. הכלל הוא שאין לנתח את הזוית המתוקנת על ידי המשקפיים. אם בתיקון מלא במשקפיים יש שארית פזילה, ניתן לנתח את הזוית השאריתית הזו, כשהכוונה היא שלאחר הניתוח הילד יהיה ישר עם המשקפיים.(כמו בכל גישה רפואית, יש חולקים על זה, אך זו בהחלט הגישה העיקרית והמקובלת). 2- כל זמן שיש צורך בביפוקלים, אין טעם לעבור לעדשות. 3-שכיח בילדים עם פזילה חיצונית שסוגרים עין בשמש. באזוטרופיה אין הסבר ברור, הסביר ביותר הוא באמת מניעת כפל ראיה. 4-קרוב לודאי השמספר בשקפיים דווקא חזק מדי (ולכן מטשטש לרחוק) אם המשקפיים אכן מיישרים לחלוטין את הפזילה, ובבדיקה עם טיפות מסתבר שהמשקפיים מתאימים (כלומר שהמספר בעין לא ירד והמשקפיים הפכו חזקים מדי), ניתן לעזור על ידי טיפות אטרופין למספר ימים הביתה, כדי שיתרגל למשקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה