הבדלים בגודל העיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/05/2004 | 12:49 | מאת: יסמין

שלום דוקטור! א. בגיל שלושה חודשים רופאת הילדים בטיפת חלב איבחנה ששיש לבני פזילה קלה וכי יש הבדלים בין שני העיניים (עין ימין גדולה יותר מעין שמאל). היא אמרה לי שההבדלים בגודל זה לא משהו שצריך להדאיג אותי וכי אם הפזילה לא תעבור עד גיל חצי שנה ללכת לר' עיניים. כעת בני בן חצי שנה וההבדלים בגודל העיניים עדיין קיימים. האם צריך לבדוק את זה.?ראוי לציין שההבדלים לא משמעותיים אבל אם מסתכלים טוב אז רואים את זה. ב. לגבי הפזילה שלו, אני לא בטוחה אם היא נעלמה ורציתי לדעת מה כוללת הבדיקה של רופא העיניים, כי שמעתי שהיא לא ממש נעימה... בברכה, יסמין.

19/05/2004 | 23:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליסמין שלום, כל ילד, גם כאשר אין חשד לפתולוגיה, צריך בדיקת עיניים מלאה בגיל 6-12 חודש, (כולל הרחבת אישונים) כדי לאתר בזמן את אותם 4% מהאוכלוסיה שמפתחים עין עצלה עם לקוי ראיה לכל החיים מכיוון שגורם הסיכון (בדרך כלל בעיית משקפיים חד צדדית קלה) לא אותר וטופל בזמן. ודאי שאם יש מספר סימני שאלה כמו אצל בנך, יש מקום להערכה. (למשל אחת הסיבות להבדל קל בגודל גלגלי העיניים הוא קוצר ראיה גבוה חד צדדי, כאשר העין הגדולה יותר היא זו עם קוצר הראיה). נכון שהקטע של הבדיקה עם הטיפות הוא לעיתים לא נעים, (הטיפות צורבות למספר שניות) אבל לקוי ראיה קבוע לכל החיים, שהיה יכול להמנע בקלות על ידי אבחון מוקדם וטיפול בזמן, הרבה פחות נעים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה