אני חייב עזרה אני ממש דואג!!!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/03/2004 | 17:47 | מאת: מיכאל..

שלום קוראים לי מיכאל אני בן 13 וחצי... היום הייתי בבדיקת עיניים לאחר שבבית ספר לא ראיתי את השורה האחרונה בברור בבדיקת הראייה התקופתית ובמרפאה גילו לי קוצר ראייה יש לי -0.75 בשתי העיניים ולבינתיים אמרו לי שאיני צריך משקפיים אך 100% שאני יצטרך אותם לעוד כמה שנים כי בטוח יגדל לי המספר אתם אולי לא מבינים למה אני מתלונן על מספר קטן כל כך אבל החלום שלי הוא להיות טייס וזה לא סתם חלום אני מכיתה א' כמעט כל לילה לפני שאני הולך לישון אני מתפלל שאני יהיה טייס!!! אני מקפיד לא לעשות שום דבר מסוכן שיוריד לי פרופיל וכדומה... אבל כאשר הודעיו לי את הבשורה הממש ממש ממש ממש מרה!! נתפסתי כולי דאגה אני רוצה לדעת אם זה נכון שהמספר יגדל? ואני יצטרך להרכיב משקפים? והאם יש דך למנוע את גדילת המספר? או "להבריא" את העין?. אם אני ישים משקפיים ייתכן והמספר יירד עד שלבסוף אני לא יצטרך לשים משקפיים??

14/03/2004 | 09:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכאל שלום, קרוב לודאי שהמספר יגדל, אך לא חייב. ( יש לי מקרים בהם לא גדל). ייתכן ואי הרכבת המשקפיים לקרוב (קריאה, שעורים) מונעת התקדמות המספרים (נושא בוויכוח גם בין אנשי המקצוע). יש שיטות למניעת התקדמות המספר על ידי משקפיים מיוחדים ומתן טיפות אטרופין באופן קבוע. גם זה נושא בוויכוח, ויצריך דיון עם ההורים שלך קודם. דר. נוימן.

14/03/2004 | 14:19 | מאת: מיכאל..

תודה רבה!!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה