שטף דם בעין, תינוק בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/07/2020 | 13:04 | מאת: לי

שלום לבני, בן שנה וחודש מאתמול יש שטף דם קטן בעין. לא התרחש שינוי מבחינת גודל או בעין עצמה. לא נראה שזה מפריע לו. האם אני צריכה לפנות לרופא.

שלום. שטף דם בעין יכול להיגרם ממס גורמים כגון שריטה, כניסת גוף זר לעין. אם השריטה מערבת את קרנית העין התינוק לרוב יראה סובל- ידמע ויתקשה לפקוח את העין. גוף זר בעין יגרום לאי נוחות, מצמוץ, הפרשות. אם יש רק שטף דם ללא אי נוחות, ללא הפרשות או דמעת קרוב לוודאי שלא נגרם נזק אך כמובן שבלי בדיקה לא אוכל להתחייב על כך.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה