מבט תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/07/2020 | 21:20 | מאת: ר

שלום רב, בני בן חודשיים, החל מימיו הראשונים שמתי לב שהוא נמנע מיצירת קשר עין. בשבועיים האחרונים חל שיפור רב והוא יוצר קשר עין, מחייך ואף שמח לראות אנשים ומגיב אליהם בצורה ברורה, העניין הוא שקשר העין נוצר רק כאשר הוא שוכב, כאשר מרימים אותו במצב של פנים מול פנים הוא ממש מתאמץ לא ליצור קשר עין, מסתכל על הצידה באופן קבוע ומובהק. מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם נדרש לבצע בדיקה כלשהי בגיל זה ?

מזל טוב. קרוב לוודאי שהעיניים בריאות ומדובר בתהליך הבשלה תקין שטרם הושלם. אנו מצפים מילדים ליצור קשר עין ולעקוב סביב גיל 3 חדשים ובנך נמצא בטווח הגיל התקין. ספציפית, ילדים צריכים להפעיל אקומודציה חזקה יחסית (הפעלת שרירים בעין לצורך ראיה מקרוב) ולעיתים ההבשלה של המנגנון הזה מתעכבת מעט ולכן הם מתקשרים ליצור קשר עין ממרחק מאד קרוב אך מסתדרים טוב יותר ממרחק של כ 40 ס"מ .חשוב לציין שהסברים אלו לא מחליפים בדיקת עיניים - במידה ואתם לא רואים שיפור ביצירת קשר עין בשבועות הקרובים- כדאי לפנות לבדיקה מסודרת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה