Duane Syndrome - type 2

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/06/2018 | 10:55 | מאת: שרון

היי ד"ר נוימן, הבן שלי (בן שנה) אובחן בגיל 9 חודשים ע"י רופא מוכר ומומחה בתחום, בתסמונת דואן סוג 2. עין ימין לטענתו לא יכולה לזוז שמאלה עד הסוף (לכיוון האף). הדבר לא ניכר אך כשהוא מסתכל שמאלה עין שמאל, התקינה כביכול, נראית לפתע גדולה יותר מימין. בנוסף, במבט ישר הרופא טען שיש סיבוב ראש קל ואני בנוסף רואה שאישון עין שמאל תמיד קרוב יותר לכיוון האף. התבקשנו לחזור לפגישה נוספת בגיל שנה ו-4 חודשים. כמו כן, בגלל סיבוב הראש יש לעשות ניתוח בגיל שנתיים פלוס לטענתו. כמובן שגם הזכיר שאין תרופה לתופעה המולדת הזו ושזה לכל החיים. אני מרגישה כאילו זרקו אותי למים עמוקים ואמרו לי תסתדרי לבד עם מחלה שאין לה מרפא. אני מחפשת אין סוף מידע באינטרנט לגבי התסמונת הזו ורואה כמה חוסר הכרה יש בה בארץ לעומת בחו"ל. יש לי כמה שאלות: 1. האם סוג 2 חמור יותר משאר הסוגים שיש לתסמונת? (אני יודעת שהוא יותר נדיר ושלרוב סוג 1 עין שמאל הוא השכיח). 2. האם ניתוחים מסוג אלו מומלצים יותר בחו"ל? הטכנולוגיה יותר מתקדמת? בשורה התחתונה, האם תמליץ לבצע ניתוח תיקון כדי להעלים כמעט לחלוטין את הנראות והטיית הראש בחוץ לארץ?

24/06/2018 | 14:26 | מאת: דואןן

שלום רב ד״ר נוימן כבר אינו מנהל את הפורום . ומכיון שהשאלה הופנתה ישירות חשבתי שאין מקום לענות במידה והשאלה אינה רק אליו אשמח לענות

24/06/2018 | 14:28 | מאת: שרון

היי, השאלה לא הופנתה לד"ר נויימן באופן ספציפי. אשמח למענה. תודה רבה!

27/06/2018 | 11:55 | מאת: ממתינה לתשובתך ד"ר רונית

היי ד"ר רונית, ממתינה לתשובתך לגבי שאלתי. מדגישה שלא הפנתי את שאלותיי לד"ר נויימן בלבד. אשמח ממש לקבל מענה

29/06/2018 | 08:49 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב דואן סוג 2 אכן פחות שכיח מסוג 1 אך התןפעה של דואן אינה ממצא נדיר ורואים לא מעט ילדים כאלה.לשאלתך לגבי עיתוי הניתוח הדבר תלוי בחומרת הפזילה ובחומרת הטיית הראש לגבי היכן לבצע את הניתוח ההחלטה בידיך אך אין טכנולוגיה ניתוחית שלא מבצעים בארץ בדואן אןתם סוגי ניתוחים מבוצעים גם בארץ בהצלחה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה