סינוור בעת קימה משינה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/06/2018 | 10:38 | מאת: קרן

שלום רב, בתי בת ה-4, כשקמה מהשינה, מחושך למקום מואר יותר (לא אור מלא, מספיק שפתוחים 2-3 שלבים בתריס) סובלת מסינוור ולוקח לה כמה דקות להתרגל לאור. במשך היום לא סובלת מסינוור גם לא כשיש שמש חזקה. נמצאת במעקב אצל רופא עיניים בשל קוצר ראיה באיזור 1- ועברה בדיקות עם הרחבת אישונים לא נמצאה בעיה (לא נאמר לרופא הבודק על תופעת הסינוור). האם מעיד על בעיה כלשהי? ממש סובלת כשקמה מהשינה.

08/06/2018 | 18:45 | מאת: ד"ר רונית פרילינג

שלום רב כמה זמן התופעה האם מאז ומתמיד סובלת מסנוור בבוקר האם העינים סגורות בזמן שינה? אם קיימת בעיה היא צריכה להתבטא גם במהלך היום בברכה

09/06/2018 | 08:11 | מאת: קרן

תודה על המענה.!! תמיד הייתה רגישות לאור בעת קימה מהשינה .(עכשיו בקיץ יותר מאשר בחורף) שכחתי להגיד לרופא המטפל, פשוט בחורף זה פחות בא לידי ביטוי- הבית חשוך יותר. העיניים סגורות בזמן השינה אין בעיית סנוור במשך היום גם מחושך לאור לוקח לה כמה דקות להתרגל (יחסית אליי) עברה הרחבת אישונים לפני כ- 4 חודשים לא אותרה בעיה (מספר 1- אותר בגיל שנה ומאז לא עלה) נלחצתי כי קראתי שהסתגלות איטית מחושך לאור והפוך יכולה להעיד על בעיית עיניים תורשתית. אבל כאמור זו התופעה היחידה והילדה במעקב רופא עיניים בשל קוצר הראייה האם תופעת הסתגלות של כמה דקות מחושך לאור ולהפך בפני עצמה מעידה על בעיה כלשהי, או שזו פשוט רגישות לאור (או משהו אחר שלא מעיד על בעיה שצריכה טיפול)? תודה רבה!

09/06/2018 | 08:16 | מאת: קרן

אציין, כי כשהייתה קטנה ומדי פעם עכשיו אני רואה שהעיניים לא עצומות עד הסוף כאילו יש רווח קטן אבל לקראת סוף השינה העיניים לדעתי כן עצומות עד הסוף שוב תודה!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה