משקפיים מינוס ופזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/09/2017 | 12:10 | מאת: אפרת

שלום, בת 26, אקזופוריה לבחוץ, שתי העיניים (20 לרחוק ו18 לקרוב). המשקפיים שלי מתקנות את הפזילה. הבעיה היא שאני לא מבינה מה זה "התיקון". הן למעשה כופות עליי לא לפזול ואחרי שאני מרכיבה אותם זמן מסוים אני מרגישה מתח בעיניים כאילו שהן רוצות לפזול אבל לא יכולות מה שגורם לי להוריד אותם ולחוש הקלה. אם אפשר הסבר לגבי מה זה התיקון הזה והאם מה שאני חווה הוא ייחודי לי או גם לשאר האנשים עם פזילה

21/09/2017 | 11:24 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאפרת שלום זה טיפול מקובל, שאני מתנגד אליו מאז ומתמיד בכל פגישה או כנס רפואי, ומלמד את המתמחים נגד הטיפול הזה, אבל בדרך כלל ללא תועלת. בתפיסה שלי זה טיפול בפתולוגיה אחת (הפזילה) על ידי השריית פתולוגיה אחרת (פזילה פנימה על ידי משקפיים מינוס, קוראים לפתולוגיה הזו פזילה אקומודטיבית, מוזמנת לקרא על זה). במטופל שלי, אם האקזוטרופיה מפריעה (קוסמטית או תפקודית), ותרגול לא עוזר (או לא מתאים, לא כל אחד בנוי לתרגול קבוע), אז יש מקום לתיקון הפזילה על ידי ניתוח. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה