עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/11/2003 | 01:12 | מאת: דבי

בני בן 9.5 מגיל שלוש הובחן שיש לו עין עצלה,החל טיפול כושל ברטיה,זה אומר שכל הזמן הוא הוריד הרטיה,לפני שנתיין וחצי החלפנו רופא באחד מבתי החולי במרכז,והאוא החל במתן טיפול אטרופין לעין הטובה אחת ליומיים במשך שנה,שיפור קל והפסקה למשך מס' חוד' עדיין ללא תוצאות ושוב מתן אטרופין למשך 8 חוד',לפני כשבוע היינו בביקור והוחלט להמשיך להרכיב משקפיים ואין מה לעשות לחזור לביקור בעוד חצי שנה,שאלתי:1. האם בכל זאת יש דרך להציל ע"י ניתוח את העין העצלה.2. האם יש קשר בין עין עצלה ל-ADHD בתודה דבי

23/11/2003 | 17:13 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדבי שלום, התשובה (לצערי) היא לא לשתי השאלות. אין טיפול כירורגי לעין עצלה, (לא לבלבל עם ניתוח לתיקון קוצר ראיה חד צדדי גדול שגרם לעין עצלה, הניתוח שם הוא לתיקון הגורם, ועוזר לטיפול בעין העצלה, אך לא זו הכוונה במקרה שלך). לא נמצא קשר בין עין עצלה (כאשר העין השניה תקינה) והפרעות למידה או התנהגות כלשהן. דר. נוימן

02/12/2003 | 13:15 | מאת: דבי

ומה בכל זאת מומלץ לעין העצלה במקרה של בני?האם אין פתרון לבעיה?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה