דלקת אביבית ולוטמקס, ילד בן 8

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/08/2017 | 08:40 | מאת: אביבית

שלום רב. אנחנו כרגע משתמשים בלוטמקס במינון ממש נמוך (טיפה אחת -פעמיים בשבוע -בעין אחת), ומשתמשים בפרוטופיק באופן קבוע בשתי העיניים. לפני כשבועיים בבדיקה - לחץ תוך עיני נמצא תקין. הרופא אמר להמשיך במינון מינימלי של לוטמקס (מה שאנחנו עושים -ושואפים להגיע לפעם בשבוע ובהמשך להוריד בכלל). השאלה שלי- האם צריך שוב לעשות מעקב לחץ תוך עיני במינון זה? או רק במקרה של עלייה במינון עקב החמרה? כמו כן האם ידוע לך האם רופאים של הקופה בכללית (לא פרטי) מבצעים מעקבים של בדיקת לחץ תוך עיני בילדים (כי עד עכשיו הלכנו פרטי).

27/08/2017 | 22:06 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הסיכון לגלאוקומה במינון כזה של לוטמקס הוא נמוך ביותר הייתי חוזר בעוד 3 חדשים על המדידה, אם ממשיך להיות מטופל עד אז. לא הבנתי-מה הקשר בין המעסיק של הרופא (קופ"ח, בית חולים, פרטי) והאינדיקציה לבדיקות שהמטופל צריך? לעיתים בדיקת לחץ תוך עיני בילד היא קצת "מאתגרת" אבל זה ענין של מיומנות, לא של מעסיק. דר. נוימן

28/08/2017 | 07:50 | מאת: אביבת

תודה רבה האם עלייה בלחץ תוך עיני אצל ילד זה משהו שניתן לעצור ולטפל אם מגלים בזמן? ומה לגבי קטרקט- גם סיכון נמוך במינון הזה?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה