עלייה מהירה במספר משקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/07/2017 | 00:44 | מאת: רינת

בני בן 12. מרכיב מכיתה א משקפיים. השבוע היינו בבדיקת אופטומטריסט והמספר עלה למינוס 6. כל שנה עולה לו המספר ב-1 האם זה מסוכן ואפשר להתעוור בקצב הזה? האם יש אינסוף למספרים במשקפיים? נוטל קולכיצין עקב fmf. האם יש קשר?

01/08/2017 | 23:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרינת שלום תשובות לפי הסדר: 1-לא מסוכן, אבל יכול להתקדם לקוצר ראיה גבוה, ואז יש סיכון מוגבר להפרדות רשתית. 2-לא, (לא מתעוורים מקוצר ראיה, להוצא מקרים חריגים מאד) 3-אין "אינסוף"מספרים. 4-לא מכיר קשר לקולכיצין דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה