מתי עושים משקפיים לילדים עם קוצר ראייה ?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/11/2003 | 12:11 | מאת: מרינה

לתינוקת שלנו בת ה-8 חודשים גילו קוצר ראייה – 7.5- בשתי העיניים. זו היא בעיה תורשתית – גם אצלי יש קוצר ראייה גבוה (14-). התייעצנו עם שני מומחי עיניים-ילדים. אחד אמר שכדאי כבר עכשיו לעשות לה משקפיים והשני אמר לחכות חצי שנה ואז לעשות בדיקה נוספת. אנו לא יודעים מה לעשות. מתי עושים משקפיים לילדים עם קוצר ראייה כזה? החשש הוא שהראייה שלה תרד.

21/11/2003 | 10:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למרינה שלום, אם הבנתי נכון שקוצר הראיה הוא 7.5- (ולא 0.75-), הרי שהילדה צריכה את המשקפיים כבר ומיד. (למעשה היתה צריכה אותם מרגע שפקחה את העיניים!) נכון שבקוצר ראיה אפשר לראות טוב לקרוב גם בלי משקפיים, אבל תלוי מה קוצר הראיה. עם קוצר ראיה של 7.5- הנקודה הכי רחוקה שבה הילדה רואה חד היא 14 סמ מהפנים. זה מעט מאד, אפילו כאשר היא כל הידיים שלך הפנים שלך יותר רחוקים מזה, וכמובן כל דבר בחדר במרחק מטר ויותר הוא מטושטש ביותר. ללא הרכבה קבועה של משקפיים הילדה תפתח עין עצלה דו צדדית, ולא תראה טוב בעתיד גם עם משקפיים מתאימים. (מי הרופא שביקש להמתין 6 חדשים??) אם לא הבנתי נכון ומדובר ב0.75-, אז כמובן הסיפור אחר, בהחלט לא דחוף לתת משקפיים ואפשר בנתיים להסתפק במעקב צמוד. דר. נוימן

23/11/2003 | 11:24 | מאת: מרינה

תודה רבה על התושבה. אכן הבנתה נכון, הראייה של התינוקת היא 7.5-. האם היא צריכה להיות עם המשקפיים כל היום או אפשר להרכיב אותם לסרוגין? האם אתה יכול להמציץ על אופטומטריסת ילדים טוב? בכבוד רב מרינה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה