מרחק מומלץ לצפייה בטלויזייה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/11/2003 | 20:12 | מאת: גד

שלום רב לילדינו ( תאומים בגיל- 1.5 ) יש נטייה לעיתים להתקרב למכשיר הטלויזיה בעת תכנית אהובה עליהם . ידוע לי כי קיימת סברה שצפייה במרחק קצר מזיקה לראייה . הייתכן? כמו כן האם תוכל להמליץ מהו המרחק המינימלי לצפיה בטלויזיה , בהתחשב במבנה חדר צר שברשותינו? תודה מראש גד

16/11/2003 | 10:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגד שלום, לא ידוע על נזקים קבועים לעיניים כתוצאה מצפיה מקרוב בטלוויזיה. (ייתכנו עייפות, יובש בגלל העדר מצמוץ וכד' אבל לא נזק אמיתי). חשוב על המליונים העובדים שעות רבות ביום, כל יום, כאשר הם מסתכלים ממרחק כמה עשרות ס"מ במסך של מחשב. (המסך הרגיל, הלא שטוח, לא שונה למעשה ממסך של טלויזיה). לא ידוע לנו על מחלת עיניים ממשית הפוגעת בהם. בלי קשר, אני מניח שעברו בגיל שנה בדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת, כך שאתה יודע שאין להם קוצר ראיה. במידה ולא, חשוב מאד שיעברו. (כל תינוק חייב, כדי למנוע עין עצלה.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה