פזילה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/02/2017 | 10:48 | מאת: לימור

שלום, לקחתי את בתי , תינוקת בת חמישה וחצי חודשים לרופא עיניים ילדים בגלל חשד לפזילה. נראה שיש פזילה פנימה (ראה רק בעין אחת) ומעט רוחק ראייה (מספר 4+ בשתי העיניים) נתן מרשם למשקפיים ומעקב בעוד חודשיים. הבנתי שלא פשוט לבדוק ולאבחן תינוקות , האם מומלץ לקבל חוו"ד נוספת? האם בנתיים לשים את המשקפיים? כלומר מה יגרום ליותר נזק לפזילה זה שאשים משקפיים אם לא צריך או אמתין לדעה נוספת ובנתיים לא ארכיב את המשקפיים? כמו כן האם ניתן לעשות בדיקה עם הרחבת אישונים בהפרש של מספר ימים זו מזו? תודה!

07/02/2017 | 21:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללימור שלום, רוחק ראיה של 4+ בגיל זה הוא גבולי, ובדרך כלל רק עוקבים. אבל אם הרופא אישר שאכן יש באמת פזילה פנימה, יש מקום למשקפיים, וצריכה להרכיב כל היום עד לביקורת, ואת נסי לשים לב אם עם המשקפיים אין את הפזילה. חוות דעת נוספת, בעיקר כאשר הומלץ טיפול, לא מזיקה. עד אז (אלא אם כן זה בימים הקרובים) את אמורה לשים לה את המשקפיים. את לא רוצה להשאיר אותה פוזלת שלא לצורך, אפילו לא למספר ימים. אין בעיה לחזור על הבדיקה בהרחבה, הבעיה היא שהיא אמורה להיות ללא השפעה של הטיפות לצורך הערכת הפזילה. מספר ימים זה מספיק אם לא נבדקה עם אטרופין. דר. נוימן

08/02/2017 | 06:57 | מאת: לימור

תודה על התגובה המהירה! כמה זמן להמתין אם נבדקה עם אטרופין? (אנסה לברר איזה טיפות ניתנו זה לא רשום בטופס הסיכום)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה