פטוסיס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/11/2003 | 15:09 | מאת: אסנת

שלום רב, אני בת 35 ויש לי פטוסיס מלידה בעין ימין , נולדה לי בת לפני שבוע שגם לה אני מבחינה בפטוסיס בעין ימין. ברצוני לדעת ממתי ניתן לטפל בבעיה, ומה האפשרויות של טיפולים הקיימות כיום. כמו כן, ברצוני לדעת מי מתמחה בנושא הנ"ל. וקבלת אינפורמציה בנושא. תודה מראש ויום נעים אסנת פרטוק

02/11/2003 | 18:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אסנת שלום וברכה, הטיפול בcongenital ptosis (=צניחת עפעף מולדת) מתחלק לשניים: 1- בדיקות תקופתיות על ידי רופא עיניים ילדים, עם דגש מיוחד על בדיקות תשבורת (="מספר" משקפיים), כדי לאבחן בזמן צילינדר חד צדדי שנגרם על ידי הפטוזיס, וגורם ללקוי ראיה קבוע מסוג של עין עצלה, שנשאר גם לאחר שהפטוזיס עצמו מנותח בהצלחה ואין יותר בעיה קוסמטית. 2- ניתוח (אם צריך) להרמת העפעף, המבצע בערך בגיל 3 שנים. מי שצריך לדעתי לרכז את הטיפול ולהנחות אותך בשלבים השונים ובין המומחים השונים הוא רופא עיניים ילדים המנוסה במעקב אחר ילדים עם פטוזיס. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה