מה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

05/08/2015 | 14:38 | מאת: חני

לא בטוחה שהגעתי למקום הנכון אבל אשמח בכל זאת לחוות דעת - שמתי לב לתופעה שקוראת לי והיא שאם אני ישנה שנת צהריים (של חצי שעה 45 דקות) אז כשאני מתעוררת אני מרגישה תחושה ממש מגעילה. כאילו מן תחושה של סמרטוט (אם אני ברורה). הרגשה שאני עייפה מהסוג שכאילו שאין לי חשק לעשות כלום חוץ מלהתחפר בתוך עצמי, ואני מרגישה גם שהדופק שלי ממש מהיר לכמה דקות, ועוד דבר ששמתי לב אליו וזה שאם אני לבד בבית (למשל) אז בתחושה הרגשית אני מרגישה מאין עצבות גדולה , מן תחושה של התקף חרדה קטן ואז אני ממהרת לעשות משהו, להתעסק במשהו, ואפילו במקרים קיצוניים מחפשת לצאת מחוץ לבית כדי לנשום אוויר, לראות אנשים ואז התחושה נעלמת. כמובן שכל הסימפטומים האלו קורים לכמה דקות (רבע שעה גג). אבל לא ברור לי למה אני חווה את כל אלו ככה לפעמים אני מחזיקה את עצמי לא להרדם ולנמנם צהריים כדי שאלו לא יופיעו. אני בת 29, בריאה, והכל טוב איתי. תודה.

לחני שלום. לדעתי כדי שהמצב אותו את מתארת לא יתרחש עליך להקפיד לא להכנס למצב של שינה בצהריים. נסי לנמנם (לא לישון) רק 20 דקות ואפשר להעזר בשעון מעורר מדויק (למשל בסמרטפון). הנמנום יתן לך את האנרגיות הנחוצות להמשך היום ולא תגיעי למצב של התחושות הלא נעימות שנוצרות אצלך לאחר השינה. כן רצוי לדעתי, כדי לשפר את הרגשתך לנצל את 20 הדקות הללו לתרגילי נשימה- מדיטציה. יש הרבה מחקרים המאשרים שיפור של הרבה תפקודים לאחר תרגילי נשימה. הריצי בגוגל חיפוש בנושא "תרגילי נשימה" ותקבלי המון חומר בקשר לכך. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ, אבחון וטיפול רפואי.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה