קושי להרדם - מה עושים?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

24/07/2015 | 11:50 | מאת: נטליה

אני בת 45 עם עודף משקל. בזמן האחרון למרות שהצלחתי להוריד חלק ממשקלי אני מרגישה עייפות רבה במשך היום וכן קושי רב להירדם. כאשר אני ישנה כל רעש קטן מפריע לי וכשאני נרדמת אני מתעוררת ללא סיבה ולפעמים גם מרעש קטן או הדלקת אור. התחלתי להשתמש בטכניקות להרפיה ומדיטציה אך זה כמעט לא עוזר. אני מרגישה שדווקא ההתעסקות הבלתי פוסקת בבעיות השינה מחמירה את מצבי ומקשה עלי את ההרדמות. מה אתה מייעץ לי לעשות כדי לשפר את השינה שלי שבעבר הייתה נפלאה?

ציינת את בעיית עודף המשקל שלך ונראה שהיא הגורם העיקרי לבעיית השינה שלך. כמובן שעליך לבקש מרופא המשפחה הפניה למעבדת שינה כדי לאשר הבחנה זו. עודף משקל עלול לגרום להיצרות מעברי הנשימה העליונים באזור האף והפה. היצרות זו גורמת לנחירות ולתופעה של דום נשימה בשינה. אם אבחנות אלו יתבררו כנכונות יש לשקול התערבות פולשנית, התקן דנטאלי או Cpap. כן יש ללמוד לישון על הצד או על הבטן דבר המקטין את עוצמת הנחירות. את כל הדברים האלה יש לעשות בהתייעצות עם רופא א.א.ג. נראה לי גם שנכנסת למעגל הפרעת שינה שניתן לשפרו, מעבר לדברים שנאמרו קודם, על ידי טיפול קוגניטיבי. בסוף כדאי לציין שירידה משמעותית במשקל יכולה לשפר בהרבה את השינה שלך.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה