שינה לא טובה, נחירות בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

16/03/2016 | 18:29 | מאת: אורלי

אני בת 58. נוחרת גם עם פה סגור, מה שבעבר לא היה . כתוצאה מתקופה לחוצה וקשה. שבה ישנתי עם כדור שינה בקושי 3 שעות בלילה. ועכשיו כל פעם שיש משהו שמפריע לי קצת, ולא פתור, אני בכלל לא יכולה לישון. ולהרדם, אפילו שאני לא מודעת לבעיות... גם יש נחירות שהשאלה איך נפטרים מהם??!! אשמח לעזרתך.

אורלי שלום על פי תיאורך מצבך מחייב בדיקה ואבחון במעבדת שינה. נחירות קשורות במעברי האויר בחלקי הלע העליונים והאף והפתרונות לא פשוטים. לאחר האבחון והתייעצות עם רופא א.א.גרון ניתן לנסות למצוא פתרון. באופן זמני להקלת המצב יש ללמוד לישון על הצד. להשתדל עד כמה שאפשר לא לישון במשך היום. לעשות מנוחה של לא יותר מ- 20 דקות בשעות הצהריים בליווי תרגילי נשימה( הקלידי חיפוש ביוטיוב להדגמות בנושא זה). כן יש לעשות מספר צעדים הקשורים ב"שיפור היגיינת השינה". חפשי בגוגל כתבות בתחום זה. כל טוב ובהצלחה.

שלום אורלי ראיתי לנכון להוסיף דברים כדי לתת תמונה יותר שלמה בנושא זה. לאחר אבחון במעבדת שינה הומלץ לי בין השאר להתקין התקן דנטלי נגד נחירות. הייתה גם אפשרות לניתוח, אך החלטתי להתחיל עם ההתקן. היום אני אחרי 10 שנים של שימוש ועלי לציין שלמרות הרבה סבל של התרגלות אלין בהתחלה הוא שינה לי את החיים. אני מרגיש טוב בבוקר, ובשילוב הטכניקות שציינתי בפוסט הקודם אליך הימים שלי מצויינים.

22/03/2016 | 21:40 | מאת: אורלי

איני ישנה כלל בצהריים. ואני ישנה על הצד.... ובכל זאת...בקושי 5 שעות בלילה, עם הרבה התעוררויות, ואני שואפת להגיע ל- 8 שעות בלילה. שאז אני מרגישה הרבה יותר טוב משך היום. אז איך עושים את זה?

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה