זריקות גונל אף אי פריון בלתי מוסבר

דיון מתוך פורום  טיפולי IVF - תמיכה

11/09/2016 | 09:08 | מאת: תמר

שלום אני בת 35, יש לי ילד בן שנתיים, (ולפניו היה לי עוד הריון ועשיתי הפלה,), אנחנו מנסים כבר שנה וחודש ללא הצלחה...עשינו כל הבדיקות גם אני וגם בעלי, והכל יצא תקין גם בצילום רחם וגם בדיקות הורמונהליות. הרופא הסביר כי זה האי פוריון בלתי מוסבר, ואמר לנו כדי להתחיל עם זריקות גונל אף. קשה לנו להחליט, האם יש לי סיכוי להיכנס בהריון באופן טיבי, האם כדי לחכות? ולמה רופא ממליץ על זריקות כי אני באופן טיבי מבייצת טוב, לפי מעקב זקיקים ובדיקות דם. תודה רבה

12/09/2016 | 21:59 | מאת: שרונה צפריר

הי, יכול להיות שתיכנסי להיריון באופן טבעי. השאלה היא, אם את מעוניינת להמשיך ולחכות, ומה מידת הלחץ שלך להיכנס להיריון שוב. הטיפולים יכולים לקצר את זמן ההמתנה להיריון. אי פריון בלתי מוסבר הוא מצב שבו לא נמצאה איזושהי בעיה...אבל זה לא אומר שאין בעיה. זה אומר שהמדע עדין לא יכול להסביר מה הקושי להיכנס להיריון, אצל זוגות שכל הבדיקות שלהם תקינות. הרופא המליץ לך על זריקות של גונאל אף, שתפקידו לגרות יותר זקיקים. אם בביוץ טבעי יש בד"כ זקיק אחד שמשתחרר מהשחלה והופך לביצית, אז בעזרת הגונאל יש סיכוי שתיווצרנה יותר ביציות, וכך יגדל הסיכוי להיריון.

מנהלי פורום טיפולי IVF - תמיכה