ניתוח כלזיון והתרגלות לאור

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

20/09/2016 | 06:50 | מאת: טל

שלום, יש לי 2 שאלות (ללא קשר ביניהן): 1. לפני כמה שנים עברתי ניתוח להסרת כלזיון והרופא התעקש באותו זמן שיש לבצע את החתך להוצאת הכלזיון מבחוץ ולא חתך פנימי, האם ישנם מצבים שבאמת חייבים לבצע חתך חיצוני ולא חתך פנימי? 2. כבר תקופה ארוכה שאני מרגיש שאחרי התעוררות בבוקר, לוקח לעיניים הרבה זמן להתרגל לאור, לפעמים גם בערך דקה עד שאי הנוחות עוברת, האם זה תקין? אני לא זוכר שלפני כמה שנים זה דרש יותר מכמה שניות בודדות. תודה רבה

29/09/2016 | 08:39 | מאת: ד"ר אודי רייך

שלום טל. 1. כן. כאשר רוב הנגע חיצוני או כבר הזיק לעור לעיתים אין מנוס מלבצע חתך חיצוני. לרוב הצלקת נספגת יפה ואינה מורגשת. 2. לגבי ההתרגלות לאור אני ממליץ לך להבדק שוב אצל רופא מומחה בכדי לראות האם יש יובש/פרעה בהפרשת דמעות או דלקת עפעפיים היכולים להסביר תופעה זו. כמו גם את בריאות הקרנית. בברכה ד"ר אהוד רייך

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים