כתמים שחורים והפרעה בראייה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

01/06/2016 | 17:12 | מאת: דורון

שלום ד"ר רייך, אני בן 27, בריא בדרך כלל למעט בעיית ספיגה של ויטמין B-12, מקבל זריקות פעמיים בשבוע. ( אומר זאת מפני שאין לי מושג אם חוסר בויטמין-שהיה לי לאחרונה יכול לגרום לאחת התופעות הנ"ל). חובש משקפי ראייה לרחוק ( רק בנהיגה הרצאות וכו',) לאחרונה- אני רואה מין כתמים כאלה בעיניים שמתחלקים ל-2 סוגים, כתמים כהים-אפורים, כאשר אני מתנסה להתמקד על משהו- אני לא מרגיש שזה מפריע לי במהלך היום יום אבל נניח בזמן קריאה אני רואה את הכתמים הנ"ל. הדבר השני- בעין ימין, כתם עכור, בצורת ספירלה, עם תזוזות בהתאם לתזוזת העין, רואה אותו בניסיון להתמקד על משהו. *אציין שאני לא חובש משקפיים רוב הזמן. האם יש קשר בין השניים? ממה הדברים הנ"ל יכולים לנבוע ? תודה רבה והמשך שבוע מצויין!

15/06/2016 | 09:13 | מאת: ד"ר אודי רייך

חוסר בויטמין B בהחלט יכול לגרום לאנמיה ולהפרעות בראיה מהסוג הראשון אותן אתה מתאר. הסוג השני מחייב בדיקת עיניים בהרחבת אישונים בהקםד אני ממליץ לפנות לרופא עיניים בהקדם ולשקול גם ביצוע שדה ראיה בנוסף בשלב ראשון - תוכל גם לבקש הפניה למראת הנוירואופתלמולוגיה במרכז רבין מרופא העיניים שלך.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים