אלרגיה לעדשות מגע - ? -

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

18/11/2015 | 16:49 | מאת: אופיר

שלום, סבלתי תקופה מאודם בעיניים והרופאה אבחנה שזו אלרגיה לעדשות המגע. אני משתמש בעדשות רכות סיליקון הידרוג'ל של חברת דיספו כבר 6 שנים. זה הגיוני שתתפתח אלרגיה לאחר 6 שנים? היא אמרה לי לא להרכיב עדשות בחודש הזה (וכך עשיתי). קיבלתי טיפול לחודש בטיפות רלסטט. לאחר חודש עין שמאל עדין נשארה אדומה והשבוע קיבלתי טיפות למשך שבוע FML כי כנראה ישלי גם דלקת, ושוב טיפות רלסטט לחודש נוסף. הרופאה שמעתי שרשמה והקלידה במחשב "הפסקת שימוש בעדשות מגע". לא שאלתי אותה מה הכוונה ואם לא אוכל יותר להרכיב עדשות. מנסיונכם - במידה והאודם והדלקת יעברו החודש הזה, יש אפשרות לחזור ולהרכיב עדשות מגע?

26/11/2015 | 21:20 | מאת: ד"ר אודי רייך

שימוש מוגזם בעדשות מגע שלצערי מאפיין את רוב המשתמשים גורם לתגובה דלקתית לא זיהומית שעיתים מכונה אלרגיה לעדשות מגע. יש לאפשר לשטח פני העין להרגע לחלוטין ויש להעזר לרוב בתרופות סטרואידיאליות תחת בקרה של רופא עיניים. בהמשך השימוש בעדשות מגע אפשרי ברוב המקרים.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים