אבאמיס

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

16/11/2015 | 00:56 | מאת: שלי

היי, קיבלתי מרופא אא"ג תרסיס אבאמיס לשימוש פעמיים ביום, שתי לחיצות בכל נחיר בכל פעם+שבועיים כדור טלפאסט פעם ביום. הטיפול ניתן עקב קונכיות נפוחות, יש לציין שיש לי אסטמה ואני סובלת לעיתים מנזלת אלרגית וקשה לי לישון בלילה עקב הנחירים הסתומים. מהות הפנייה שלי היא כזו: יש לי קרטוקונוס בשתי עיני והוא במצב יציב ולא משתנה כבר כמה שנים (אני בת 20 ולא עברתי טיפול כלשהו בעיניים), קראתי בעלון האבאמיס שבשל הסטרואידים שבו הוא עלול להשפיע על העיניים. אני נורא חוששת שהשימוש בתרסיס "יעיר" את הקרטוקונוס שלי ויגרום להידרדרות. האם יש מקום לחשש? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

נכון שסטרואידים בשימוש ממושך יכוליםלגרום לתופעותלוואי. אך הדבר אינו קשור לקרטוקונוס יש לבצע בדיקות תקופתיות אצל רופא עיניים.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים