האם זה סימן ליובש או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

19/07/2020 | 17:33 | מאת: דן

שלום רב גם בעיית קורונה (גיל 70+),וגם אני נכה לא נייד כרגע ולא יכול להיבדק ע"י רופא. אודה על תשובה מפורטת. כבר שנים יש יובש בעיניים . התחלתי להתנהג בהתאם: שטפתי במים פעמיים ,שלוש פנים ולא הייתי במזגן ,וכו .וכו רק מה =לא שתיתי מים כמעט בכלל . והרופא אומר אם מסתדר בלי טיפות אין בהם צורך. בשנה האחרונה הרגשתי בבוקר כאילו ריס נכנס לעין שמאל מתחבא עמוק בקצה השמאלי , ולפעמים רחוקות בפינת עפעף העליון ,ומפריע במצמוץ. שהעין פתוחה לרווחה אין תחושה כזו . שהתחילה התחושה ,בהמשך היום כמעט לא הורגשה. או נעלמה ליום יומיים. .עכשיו כבר מציק יותר זמן ביום . למרות שמשתדל לשתות לפחות 2 כוסות מים ביום . : בגלגל העין לא רואים כלום , העין לא אדומה,רואה טוב ! 1) האם זה קשור ליובש ?(זה לא מרגיש כמו חול בעין ).איך התחושה בחול?) 2) אם זה ריס יכול להיות כל כך הרבה זמן שלא יוצא?.? או אם קשור ליובש האם אפשר לדחות בגלל המצב בחודשים רבים את הביקור אצל הרופא ? 3)אם זה יובש , טיפות יעזרו לריפוי ? או רק לשעות המעטות? 4) אם זה קשור ליובש התחושה תהיה כך עד 120 ? 5)האם זה משהו אחר לפי התיאור? תודה מראש לפירוט

דן שלום, יובש אכן יכול להרגיש כמו גוף זר , חול או תחושת אי נוחות כללית. מצד שני גם ריס שגדל באופן לא תקין יכול להניב תחושה דומה ולכן לא ניתן להבדיל בין המצבים על סמך תחושה בלבד. ממליץ לך להבדק ע"י רופא עיניים מומחה שיוכל לאבחן את מצבך ולהסיר את הריס במידה וקיים. אם אכן מדובר ביובש טיפות בהחלט יכולות לעזור בריפוי ובהקלה. רפואה שלמה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים