בצקת בעין : בחודש מרץ ביצעתי OCT ואובחן בעין שמאל CMS ללא נוזל תת רטי

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

21/06/2020 | 11:35 | מאת: יוסי

נשלחתי לצילום FA ו OCT נוסף לפני כחודש. OCT- רושם ל CME בשמאל גדולה. FA - רושם לדלף פטלואידי המתאים לבצקת. לסיכום: CME בשמאל ניכרת עם חשש ל CSR ללא רקע שם RVO/BVO מטופל פאקי ולא סכרתי. בן 50 האם טיפול ב NEVANACE3 יכול להיות יעיל?

יוסי שלום, תוצאות הסריקה ששלחת מצביעות על בצקת ציסטואידית ברשתית (נוזל הנכנס בין שכבות הרשתית וגורם לירידה בראיה ונזק לרקמה). בצקת זו עשויה להגרם ממגוון גורמים והוא נקשר לדלקת, בעיות בזרימת דם וכו' ולכן הטיפול בבצקת מכוון למצבים אלה. טיפות נבנק הן טיפות נוגדות דלקת ללא סטרואידים שעשויות לסייע בחלק המחלות, הטיפול דורש מרשם רופא וניתן בהנחיית רופא מומחה. ממליץ לפעול על פי הנחיית הרופא המטפל, מאחל לך רפואה שלמה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים