מניעת עיורון אחרי ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

06/05/2020 | 15:16 | מאת: חטיב גופרן

היי אני שואלת בשביל אמא שלי ,אני אתן קצת היסטוריה ריפואית שלה ואז תבוא השאלה שלי. אמא שלי בת 55 חולת סכרת מ 1990 שתי עיניים PDR מימין-עברה ניתוח מסתם אחמד לNVG ב1/19 משמאל-NVG עברה ניתוח אחמד ב6/19-צינורית בסולקוס DME בשתי העיניים עברה לייזר בשתי העיניים ברקע-כולסטרול.ללא יתר לד ניתוחי קטרקט - ימין ב7/18 שמאל ב2/19 בביקור האחרון ב OCT מ4/20_ ימין יש CME יש ירידה בעיבוי המרכזי מ389ל257 יש DRILL שמאל-יש ירידה משמעותית בבצקת עם ירידה בעובי מ203 ל153.יש אטרופיה מרכזית יש DRILL השאלה שלי היא: האם הראייה שלה תשתפר עם כל זריקות האווסטין והPDP ואני מדברת על שיפור לא רק מניעת עיורון תודה

חטיב שלום, על פי מה שכתבת קשה לומר האם יהיה שיפור משמעותי בראיה או לא כיוון שעל פניו מדובר בפגיעה סוכרתית קשה בעין. מצד שני ללא טיפול הראיה עשויה להפגע באופן קשה טבלתי הפיך ולכן חשיבות הטיפול והמעקב. רפואה שלמה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים