צילום לגילוי בצקת בעין

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

11/03/2020 | 14:38 | מאת: שושי

שלום. אני בת 57, עם סוכרת סוג 1 כבר 53 שנים. בבדיקת עיניים בקהילה רטינופתיה סכרתית בעין שמאל, עם דימום במקולה. עין ימין תקינה. בצילום oct מקולרי עין ימין: מבנה שמור של הרשתית והשקע הפוביאלי. עובי רשתית במרכז המקולה 212 מיקרון. עין שמאל: מבנה שמור של הרשתית והשקע הפוביאלי. עובי רשתית במרכז המקולה217 מיקרון. האם הבדיקה תקינה ואין בצקת בעין שמאל? תודה.

שושי שלום, עד כמה שניתן להבין מהפענוח ששלחת בעין שמאל לא נמצאה בצקת. כדאי להראות את הצילומים והפענוח לרופא ששלח אותך לבדיקה ולהמשיך מעקב מסודר. בהצלחה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים