הסבר על כמה מושגים אחרי ביקור

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

24/02/2020 | 19:22 | מאת: שירה

שלום הייתי אצל רופאה היום ורשמה כמה מושגים שלא מצאתי בגוגל ואשמח לדעת מה הם ואם אפשר את שם המושג באנגלית כדי לנסות להבין קצת מה זה צלקות אפיקליות ווגט סטריה ל"ק ע"ש סובלת מקרטוקונוס דרך אגב ,האם כל המושגים קשורים לזה ? תודה מראש

שירה שלום, צלקות אפיקליות ווגט סטריה הם ממצאים התואמים אבחנה של קרטוקונוס. תוכלי לראות עוד פרטים על אלה אם תחפשי בגוגל Vogt striae ו Keratoconus Apical scarring. לגבי הקיצור ל"ק ע"ש זו שפת רופאי עיניים - משמעות הקיצור היא לשכה קדמית עמוקה ושקטה - כלומר חלקה הקדמי של העין בין העדשה לקרנית ללא סימני דלקת. בברכה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים