פענוח OCT - נבוס כורואידלי

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

19/01/2020 | 18:54 | מאת: שרה

.שלום רב, יש לי נבוס כורואידלי בעין שמאל. אני נמצאת בביקורת כל חצי שנה. היום קיבלתי תשובה של OCT שעשיתי. כותבת רק את החלק המדאיג אותי: סופרו טמפורלית למרכז היפר רפלקטיביות מתחת לממברנה BRUCHS עם הצללה של הכורואיד מתחת ודרוזו קטנים ב-RPE מעל. דחיקה קלה של רשתית מעל. מה זה אומר, ביחוד הדחיקה קלה של רשתית מעל. תודה

שרה שלום, הפענוח שבידיך מתאר ממצא שמיקומו מתחת לרשתית בשכבת הכורואיד, אופיו והשפעתו על הרקמות הסובבות אותו. הפענוח כשלעצמו מתאר ממצא בעל נפח ומרקם מסויימים אך השאלה העיקרית היא האם היה שינוי ביחס לבדיקות קודמות והאם קיימים ממצאים נוספים המצריכים בירור נוסף. אנא חזרי לרופא ששלח אותך לבדיקה לצורך המשך מעקב. רפואה שלמה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים