פצעונים קטנים על העפעפיים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

09/08/2019 | 00:46 | מאת: תומר

שלום :) זו אינה תופעה חדשה אצלי, אבל אני רוצה להבין מה זה ולמה זה קורה: לאחר פעילויות שונות - במיוחד אחרי מקלחת (אבל לא רק: גם לאחר שאני מתעורר ובאופן כללי, בסיטואציות פחות יציבות לעיניים) מופיעים לי פצעונים עגולים קטנים מאוד על העפעפיים, כלומר בתוך העין - אבל לא על הקרנית, אלא על כל מה שמקיף אותה. הפצעונים הקטנטנים האלו מרגישים כמו גוף זר בעין, הם אינם כואבים אך מפריעים, ועוברים לפעמים תוך מספר שעות בודדות. האם ידוע לך מה ייתכן שזה, ממה נגרם ומה ניתן לעשות כנגד זה? תודה!

היי תומר, לעיתים ישנן תגובות עוריות לחומרים כימיים שונים, סבונים משחות וכו', כדאי הבדק ע"י רופא העיניים שלך במידה והמצב ממשיך מחמיר או מפריע לך. בברכה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים