שילוב של מחלות עינים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

04/05/2018 | 21:03 | מאת: איתן

אבי בן 83. יש לו מספר בעיות בעיניים שיוצרות מצב לא פשוט. יש לו גלאוקומה בשליטה אמנם אל הויפות ממש חוסמות את הראיה כערפל. יש איזה פתרון לעניין הערפל? בנוסף בעין ימין ליקוי קשה בשדה הראיה מקבל זריקות אוויסטין שאלתי תוך כמה זמן ניתן לראות תחילה של שינוי אם בכלל. בעין משאל עשה בעבר זריקות וזה הצליח מאוד. הבעיה הקזה שגורמת לו קשיים נוספים חוסר יכולת לראות מקרוב גם עם משקפיים מותאמות הציעו לו זכוכחת מגדלת כעזרה בנוסף למשקפיים לראיה מקרוב. דווקא הבעיה של ראיה מקרוב והעאפל מהטיפות גורמות לו תסכול והרגשה דהוכ מתעוור ומשפיעות עליו נפשית. הוא לא מצליח להפריד בין הבעיות וקושר בינהן. אני צעוניין לנסות.למצוא דרכים להקל עליו לשפר כל דבר שניתן בכל אחת מהבעיות. אודה על כל הפניה עצה או הכוונה. תודה

07/05/2018 | 13:52 | מאת: ד"ר אודי רייך

מדובר כאן במספר בעיות הפוגעות בראייתו ואיכות החיים לגבי הגלאוקומה עלייו לעבור הערכה מקצועית אצל מומחה בתחום ולראות כיצד לטייב את הטיפול בטיפות. 2. הנזק במרכז הראיה מטופל בזריקות שלרוב השפעתן נראית בשבועות הראשונים. ולא תמיד ניתן לשפר את המצב אלא רק לייצב אותו. אני ממליץ כי במידה ואיכות ראייתו באופן אובייקטיבי לא תקינה יופנה למרכז התמיכה בלקויי ראיה הקיים במחלקתנו. וכן הערכה מדוקדקת של מומחה רשתית וגלאוקומה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים