מצב עיניים בגיל מבוגר ריבוי בעיות

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

02/09/2017 | 17:42 | מאת: מידד

אבי בן 80 סובל מגלאוקומה שיציבה בטיפול קבוע. ויש לו פגיעה בעצב הראיה ורשתית שדה ראיה. בעין אחת עבר זריקות אויסטין לפני שנתיים וזה עזר. הוא סובל מסוכרת לא חמורה אבל מאוזן. בעין שניה יש לו הפרעות בראיה כמו פס שחור וטשטוש. ראיתו למרחק טובה קורא כתוביות במסך טלויזיה בלי משקפים. בעית העין כרגע שהציעו לא לעשות זריקות בגלל סיכון לאבד את העין כי לפי הצלומים תארו שזה חולה מאוד. לא להזריק אוויסטין כי יש סכון שהוא יפגע ולא יראה. שאלתי האם במצב כזה שלא מחמיר יש סיכוי שהעין תתקן את עצמה בלי זריקות? מניסיונך זריקות יכולות להחמיר את המצב לעיורון?

02/09/2017 | 23:14 | מאת: ד"ר אודי רייך

מתואר מצב קשה. לא ניתן לענות ללא בדיקה של אביך. בכל סריקה תמיד קיים סיכון נמוך להחמרת המצב. אני ממליץ לקבוע תור מסודר למרפאת המומחים ברבין על מה לבצע הערכה מלאה ומקצועית.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים