OCT בדיקת עיניים תקופתית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

31/07/2017 | 12:48 | מאת: זאב

עשיתי אתמול בדיקת OCT.אנא תסביר לי את הממצאים: על פני השטח מדגמת ממברנה אפירטינלית ולכן פני השטח נראים כשיני משור. עובי מרכזי לפי המפה כ- 450 מיקרון. בהשוואה לסריקה קודמת חל עיבוי מרכזי של כ-80 מקרון. מדגמת CME משמעותית במרכז המקולה וגם באיזור הפפילומקולרי. בשאר השטח אין פגיעה משמעותית במבנה השכבתי של הרשתית. אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית. מאחר והרופא שלי נמצא בחו"ל אני מאוד דואג. האם תוכל להרגיע אותי? אני בן 79, במצב בריאות תקין לחלוטין.

31/07/2017 | 14:46 | מאת: ד"ר אודי רייך

ישנו קרום על הרשתית ומעט נוזל ברשתית. במידה ולא חלה הדרדרות הראיה נדרש מעקבבלבד. במידה ויש ה' ירידה בראייה יש לפנות להבדק. בכל מקרה הטיפול הוא אצל מנתח רשתית במצבים אלו.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים