ניתוח קטרקט בעיין עם גלאוקומה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

09/08/2015 | 11:25 | מאת: מוטי כרמלי

שלום ד"ר רייך, אני בן 76 בריא. לפני כ 10 שנים נתגלתה התחלה של גלאוקומה בעיין ימין . מאז אני לוקח קסלטן ,אבל בכל זאת יש החמרה מתמשכת בראיה שלי . בדיקה אחרונה העלתה שאם אני מסתכל בעיין ימין אל מרכז השעון אזי באזור שעה 7 עד 9 ועד קרוב למרכז יש עננה וכן באזור שעה 2 -3 יש עננה . ועתה לעצם העניין. יש לי קטרקט בשתי העיניים ואני בקרוב עומד לעשות ניתוח בעיין שמאל הבריאה(מגלאוקומה). שאלתי היא האם ניתוח קטרקט בעיין עם הגלאוקומה יש בו סיכון ,איזה סיכון ובאיזו מידה ומדוע. הערות : 1. אני לוקח קסלטן בשתי העיניים. 2. הלחץ בשתי העיניים בשנים האחרונות הוא תקין (12 15 ) 3. בארבע השנים האחרונות החלפתי 3 פעמים משקפי ראיה למרחוק. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בעין שבה הגלאוקומה היא התחלתית עיקר הדאגה הוא עליית הלחץ בעין בתקופה שלאחר הניתוח לאור השימוש בסטרואידים (חובה להשתמש) ועל כן דרוש מעקב קפדני יותר. יש נטייה לא להשתמש בקסלטן לאחר הניתוח וסביר כי יוחלפו תרופות הגלאוקומה שלך באופן זמני עד סיום ההחלמה מהניתוח.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים