שאלה לגבי ניתוח הייפק

דיון מתוך פורום  ניתוח הייפק - ממאירויות חלל הצפק

14/06/2015 | 09:42 | מאת: יוסף

שלום, לפני שנה וחצי גילו לאימי סרטן המעי הגס עם גרורות לכבד ובחלל הבטן. היא עברה טיפולים באוקסליפלטין, ואווסטין. לפי האונקולוגית המחלה כעת ללא שינוי והיא אינה מקבלת כימותרפיה. אימי מרגישה סה"כ טוב. האם היא צריכה עוד טיפולי כימותרפיה? האם ניתוח הייפק שעליו שמעתי לאחרונה יכול לעזור?

שלום רב, ניתוח הייפק מיועד לחולים עם סרטן גרורתי לחלל הצפק. במקרים מסוימים ניתן לשלב כריתת גרורות כבדיות עם ניתוח הייפק. יש צורך להעריך את נפח המחלה בכבד ובחלל הבטן על ידי PET CT ואם אינו גדול בהחלט ניתן לשקול ניתוח. נתון נוסף שיש לברר הוא האם התפקוד הכללי של אימך הוא טוב והאם ישנן מחלות רקע משמעותית. לצורך כך ממליץ לפנות להערכה של כירורג אונקולוג הבקיא בניתוחים אלו. ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום ניתוח הייפק - ממאירויות חלל הצפק