שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוח הייפק - ממאירויות חלל הצפק

25/06/2015 | 11:46 | מאת: אמיר

שלום ד"ר גיסתי אובחנה עם סרטן מסוג קרצינומה בקיבה.לפני 4 חודשים היא עברה ניתוח להסרת הקיבה והמנתח סיפר שהיו גידולים נוספים בבטן ובכבד. היא מקבלת טיפולים כימותרפים שקשים לה מאד. האם היא יכולה לעבור ניתוח מסוג הייפק?

שלום אמיר, חולים עם סרטן קיבה גרורתי לחלל הבטן ולכבד אינם מועמדים לניתוח הייפק כיוון שהסיכוי שנועיל להם בניתוח הוא קטן מאד. יש להמשיך עם הטיפול הכימותרפי על פי המלצת האונקולוג. כעקרון אנו מציעים ניתוח הייפק לחולים עם סרטן קיבה גרורתי לחלל הבטן שלהם מעט מאד גרורות ומצבם הבריאותי הכללי, מעבר למחלה, תקין.

מנהל פורום ניתוח הייפק - ממאירויות חלל הצפק