אולטראסאונד סקר האורטה

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

06/02/2020 | 13:18 | מאת: מיכל

דר שלום רב, בשנת 2015 עשיתי u.s איברים וגם אאורטה שהיה כתוב אאורטה בטנית – רוחב תקין. עקב כאבי בטן עשיתי שוב U.s בטן והרופאה בטעות הוסיפה גם אאורטה שהיה כתוב: באאורט הבטנית -לא הודגמה הרחבה או מפרצת. קראתי באינטרנט שעושים בדיקה זו רק פעם אחת בחיים. האם בדיקה חוזרת בתווך 5 שנים מסוכנת ?ועוד שאלה ברשותך, הטכנאית היתה מאד אגרסיבית ולחצה לי עם המתמר כל כך חזק שצרחתי מכאבים וטענה שרק ככה רואים כמעט הגיעה לי לגב. האם בדיקה כזאת יכולה לגרום איזה שהוא נזק לאיברים הפנימיים חלילה, לרסק או למעוך אותם או נזק אחר? האם הלחיצה לבדיקת האוראטה שהיתה חזקה יכולה לגרום נזק לכלי הדם שם? תודה מקרב לב על תשותך הכנה.

04/03/2020 | 09:59 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום רב.אם בדיקת ה US הראתה קוטר תקין של האאורטה ואין לך גורמי סיכון להתפתחות מפרצת (עישון, גיל וכו'), אזי אין צורך בביצוע הבדיקה שוב. בברכה.

04/03/2020 | 10:01 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

ולגבי הלחץ שהפעילה הטכנאית בעת הבדיקה, אין לזה שום משמעות בריאותית.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)