חסימה בסטנד לאחר ניתוח באבי העורקים הבטני

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

01/11/2018 | 13:33 | מאת: עופרה

בעלי עבר לפני 4 שנים ניתוח בעקבות חסימה באבי העורקים הבטני . בניתוח הוכנסו 2 סטנדים . מזה חודשים הופיעו כאבים לאחר הליכה למרחק קצר. המימצאים הראו חסימה בסטנד שמאל . המליצו על ניתוח מעקפים שנראה לנו מסוכן בגילו 76 ...האם יש אפשרות לעבור צינתור ?

22/11/2018 | 17:19 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום עופרה, תלוי במשך הזמן ובסיבה של החסימה של הסטנט. הגיל בפני עצמו איננו הגורם היחידי לאומדן הסיכון הניתוחי בניתוח מעקפים. לא אוכל לענות על האפשרות לצינתור בלי נתונים נוספים ובמיוחד הדמיה. תודה לפנייתך.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)