דלף באורכה. יונית אחרי ניתוח להכנסת איבר

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

27/08/2018 | 16:10 | מאת: אלמוג אירי

אני בת 67 ע דתי. מתוח על אאורטה בתנית אחרי הניתוח נשאר דלף ו אני במעקב כל1/2שנה כרגע האארטה בגודל 5״ האם אני יכולה לטוס לארה״ב תודה מראש

17/09/2018 | 21:14 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום אלמוג, לפי הבנתי משאלתך עברת תיקון אנדווסקולרי (דהיינו השתלת סטנט - EVAR) וכעת ישנו דלף. אם הבנתי נכון אתה סובל מדלף מסוג 1. דלף מסוג זה משמעו שהמפרצת שלך איננה מוגנת באופן מלא וצריך לטפל בדלף. הסיכוי לקרע של מפרצת בטנית לא מוגנת בקוטר 5-6 ס"מ עומד בין 3-15% ולכן הייתי מציע שתפנה לכירורג שניתח איתך על מנת לדון איתו באופציות הטיפוליות לפני שתטוס. בברכה, ד"ר שיך-יוסף

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)